CunitCarnaval.com

Premsa i Espectadors

Tenim documentat que des de l'any 1931 es cel.lebra el Carnaval a Cunit, els carnavalers més antics diuen que fins i tot abans ja es feien festes relacionades amb la nostra festa gran. De fet, s'està gravant un documental amb entrevistes que ens permetrà explicar millor la nostra història. Però, és a partir del 1988 que el coneixem amb un format semblant a l'actual.

És un carnaval amb un concepte propi de lluentors, plomes, balls i carrosses espectaculars. Cada any són més els espectadors que venen a gaudir d'unes jornades increïbles. 50.000 eren les persones que van omplir Cunit l'any 2014 i segur que la gran majoria repeteixen any rere any, si vens repetirà segur! Com a acte central tenim la Gran Rua de dissabte a la tarda, no obstant ara ja cada dia hi ha un acte consolidat que tampoc us podeu perdre. La presentació de la colla organitzadora dels protagonistes, l'arrivo de Sa Majestat Carnestoltes, les Batalles de Confeti i Coreografies de divendres, les festes al Pavelló, el carnaval infantil i l'enterrament del Rei i la sardinada popular omplen els carrers d'il.lusió i gent amb ganes de gaudir d'un Cunit ple de vida. 

Us presentem els punts més fotografiats de la Gran Rua: 

A més s'aconsella aparcar per sota de la estació tocant a mar o als aparcaments pèriferics ja que la saturació sobretot el dia de la Gran Rua fa que Cunit es colapsi. I sempre que es pugui venir en transport públic molt millor ja que els trens amplien capacitat. A més, tenim la sort que la sortida de la Gran Rua i el pavelló és molt a prop de l'estació de tren. La R-2 Sud és la linia que amb Rodalies ens permetrà arribar al municipi carnavaler. 

El carnaval de Cunit acumula molts mèrits recentment: 

- Antena 3 va fer una enquesta online i el Carnaval Cunit es va colar entre els 15 primers gràcies als vots a la web i esmentacions dels usuaris a les xarxes socials. I finalment va ocupar la 12a plaça per davant de una ciutat com Tarragona. Va acumular més de 30.000 vots. 

- Diari Ara el defineix com el petit Rio de la Costa Daurada i el col.loca junt amb el de Tarragona entre els únics dos mencionats de la nostra provincia a tota Catalunya. 

- Al diari de Tarragona ja es definit com el carnaval amb més qualitat de la demarcació. 

- Al diari "20 minutos" situats cada anys entre els 15 primers carnavals de Espanya. 

- La reducció del 50% de l'aportació municipal per la greu situació econòmica del municipi no ha fet cap mal al nostre carnaval. Potser aquesta crisi ha estat un punt d'inflexió per la nostra festa gran i ha significat molta més implicació de tothom, principalment de les colles participants creant l'entitat que coordina els actes. 

Aquests resultats són conseqüència del treball que realitza tota la seva població durant tot l'any. Des de la nova junta, que porta des de 2012 treballant, s'ha fet una clara aposta per la qualitat. Primerament s'ha reduït la participació de 75 colles a 50, quantitat no significava qualitat. Tots els canvis, sobretot, en comunicació i esdeveniments s'han fet amb la intenció de apropar el carnaval al poble i així donar-li una gran empenta. Aquest nou projecte ha generat molta il.lusió a Cunit i això ho sentireu si escolteu parlar a qualsevol cunitenc del seu carnaval o si veniu a viure un carnaval apassionant.  

Donem dades per a què vingueu i un cop ens visiteu repetireu segur: 

- INFINIT - És el sentiment d'aquest poble pel seu carnaval. Potser és l'ingredient que ens fa pensar que no té límit. 

- 50.000 - Són les persones que no se'l perden any rere any. 

- 1- És el Boig que anima els bojos pel carnaval de Cunit a que sempre vagi a més. 

- 18 - Els premis que es reparteixen les diferents colles participants als nostres actes. 

- 8.000 - Els seguidors amb els que comptem a les xarxes socials del Boig i el Carnaval Cunit. 

- 10 - Són els dies del nostre carnaval. 

 

a Instagram:

A instagram, fem servir el hashtag:

#CARNAVALCUNIT

 

Coneixes Cunit?

Per nosaltres Cunit ès...

 

a Twitter:

 

Accès restringit